Miting la New York pentru demiterea președintelui SUA, Donald Trump

  • 18 Decembrie 2019 08:23
Miting la New York pentru demiterea președintelui SUA, Donald Trump

Demonstranții s-au adunat marți spre miercuri noapte la New York pentru a cere destituirea președintelui american Donald Trump, cu câteva ore înainte de un vot în Camera Reprezentanților pentru activarea articolelor de inculpare în procedura demiterii, relatează site-ul agenției Reuters, citat de mediafax.

Organizatorii au afirmat că se așteaptă ca mii de persoane să participe la mitingul anti-Trump desfășurat în zona Manhattan din New York. Alte aproxiamtiv 600 de manifestații similare sunt programate în alte orașe americane. 

Demonstranții adunați în Times Square au scandat sloganuri precum "Trump destituit", și au afișat pancarte cu mesaje ca: "Trump nu este deasupra legii". 

Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanților a aprobat, vineri după-amiază, cele două articole de inculpare a președintelui Donald Trump în scopul demiterii. Donald Trump este suspectat de abuz de putere și obstrucționarea Congresului. Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de plenul Camerei Reprezentanților.

Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, a lansat o investigație parlamentară care ar putea conduce la inițierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcția de președinte al SUA, și a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacție, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii dețin majoritatea, a anunțat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupție în Ucraina.

Procesul în cadrul procedurii demiterii președintelui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în ianuarie, a declarat Mitch McConnell, liderul majorității republicane.

Președintele SUA a catalogat ancheta Camerei Reprezentanților drept "o lovitură de stat ilegală cu caracter tendențios politic".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău