Miting de susținere a Guvernului din România. Peste 1000 de oameni protestează, majoritatea persoane în vârstă

  • 05 Februarie 2017 18:15
Miting de susținere a Guvernului din România. Peste 1000 de oameni protestează, majoritatea persoane în vârstă

Peste 1.000 de oameni, majoritatea persoane în vârstă, protestează duminică, la Palatul Cotroceni, scandând „Demisia” și "Iohannis și ai lui, trădătorii neamului" și afișând hârtii pe care scrie: "Susțin Guvernul legitim”, "Jos Iohannis”, "Jos Kovesi” și "Jos labele de pe Guvern”. Unii dintre manifestanți spun că cei care protestează în Piața Victoriei sunt manipulați, iar alții reclamă faptul că ei trebuie să stea pe un trotuar, în timp ce la protestul din fața sediului Guvernului este spațiu larg de desfășurare.

Peste 1.000 de persoane protestează, la ora teansmiterii acestei știri, la Palatul Cotroceni și scandează "Jos Iohannis", "Grindeanu, nu te lăsa, noi suntem de partea ta", "PNL și USR aceeași mizerie”, "Vrem guvern democrat" și "Ghinion, am ieșit și noi”. Circulația rutieră prin fața Palatului Cotroceni a fost blocată. În timpul manifestației a avut loc un incident, o persoană fiind scoasă din zona de protest după ce s-a aruncat cu bulgări de zăpadă, scrie news.ro.

La protestul de la Palatul Cotroceni vin în continuare oameni, numărul manifestanților fiind în creștere.

După ce numărul protestatarilor a crescut, circulația a fost blocată în fața Palatul Cotroceni, pe ambele sensuri ale bulevardelor Gheorghe Marinescu și Eroii Sanitari.

 

Oamenii care protestează la Palatul Cotroceni scandează: "Ieși afară, javră ordinară", "Demisia", "Hoțul de case”, "Hoțul strigă hoții”, "Instigatorul", "DNA să vină să te ia", "Jos Iohannis", "PNL și USR aceeași mizerie”, "Vrem guvern democrat", "Ghinion, am ieșit și noi", "Ieși afară, slugă ordinară", "Grindeanu, nu te lăsa, noi suntem de partea ta", "Nu suntem românii tăi", „Marioneta", "Ne-am săturat, te vrem suspendat", "Iohannis și Nicușor, trădătorii de popor", "Jos Kovesi" și "Bucureșteni, veniți la Cotroceni".

Câțiva oameni s-au urcat, la un moment dat, pe un gard care delimitează zona de protest și au scandat: "Jos Iohannis", apoi au huiduit și au fluierat.

În zona de protest de la Palatul Cotroceni a venit și o tânără cu o pancartă pe care avea un mesaj împotriva Guvernului, aceasta fiind bruscată de unii manifestanți.

Un student care a venit la Palatul Cotroceni a spus că voia să întrebe ce se întâmplă și pentru ce se protestează, moment în care o femeie l-a bruscat și a vrut să îl lovească cu umbrela.

Un manifestant le-a spus jandarmilor că nu este corect ca ei să fie înghesuiți și cei care protestează în Piața Victoriei să aibă un spatiu atât de larg de desfășurare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău