Misterul scheletului de la Ferma Wellwick. Pe urmele unei crime petrecute cu mii de ani în urmă

  • 12 Iulie 2020 12:48
Misterul scheletului de la Ferma Wellwick. Pe urmele unei crime petrecute cu mii de ani în urmă

O moarte misterioasă este investigată ca o posibilă crimă în Buckinghamshire, Marea Britanie, după ce un bărbat din Epoca Fierului a fost descoperit îngropat cu fața în jos și cu mâinile legate. Descoperirea a fost făcută pe traseul propus pentru a doua rută feroviară de mare viteză a Regatului Unit, relatează The Independent, preluat de Digi24.ro

 

Scheletul, găsit alături de artefacte care au cuprins o perioadă de 4.000 de ani, din epoca neolitică până în Evul Mediu, a fost găsit cu mâinile legate sub pelvis, în timpul lucrărilor de excavare la Ferma Wellwick, lângă Wendover.

Acum, cercetătorii încearcă să afle dacă moartea bărbatului a survenit în urma unui omor sau a unei execuții.

Știam deja că Buckinghamshire este bogat în arheologie, dar descoperirea unui sit care arată activitate umană pe o perioadă de 4000 de ani a fost o surpriză pentru noi. Moartea bărbatului de la ferma Wellwick rămâne un mister pentru noi, dar nu există multe moduri în care poți ajunge într-un șanț, cu fața în jos și cu mâinile legate”, spune arheologul Rachel Wood.

Tot pe traseul viitoarei rute feroviare a fost descoperit un monument circular cu diametrul de 65 de metri, cu stâlpi de lemn și cu caracteristici aliniate solstițiului de iarnă, similar cu Stonehenge din Wiltshire, precum și un schelet într-un sicriu căptușit cu plumb.

Structura ceremonială din lemn, sicriul cu plumb și misterul scheletului de la Ferma Wellwick ne ajută să înțelegem că oamenii au trăit, au muncit și au murit în această zonă cu mult înainte de a veni noi”, a adăugat Wood.

Arheologii cred că bărbatul îngropat în sicriul cu plumb trebuie să fi avut un statut înalt, din moment ce familia sa a putut plăti o metodă atât de scumpă de înmormântare.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău