Trump speră ca luptătorii kurzi 'să se retragă' de la granița turcă pentru a evita un conflict cu Ankara

  • 13 Octombrie 2019 10:20
Trump speră ca luptătorii kurzi 'să se retragă' de la granița turcă pentru a evita un conflict cu Ankara

Președintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că speră ca luptătorii kurzi sirieni "să se retragă" de la granița Turciei cu Siria în contextul în care Ankara a lansat o ofensivă militară în acea zonă, informează dpa, preluat de Digi24.

"Este foarte greu să înfrângi niște forțe care dispun de avioane, iar tu nu le ai. Sper să se retragă", a declarat Trump, într-un discurs la Washington, referindu-se la Turcia și la kurzii sirieni.


Trump și-a apărat decizia de a retrage trupele americane de la granița Siriei cu Turcia. "Nu cred că soldații noștri ar trebui să fie acolo pentru următorii 50 de ani, păzind o frontieră între Turcia și Siria, când nu ne putem proteja propriile frontiere acasă", a apreciat președintele american, într-o referire la granița SUA cu Mexicul.

"Am distrus ISIS, l-am învins, ne-am făcut treaba, acum trebuie să mergem acasă", a adăugat Trump.

Anterior, sâmbătă, fostul șef al Pentagonului, Jim Mattis, l-a contrazis pe Trump, spunând că gruparea teroristă Stat Islamic nu este învinsă și va renaște dacă SUA nu continuă să lupte împotriva sa.

"ISIS nu este învinsă, trebuie să menținem presiunea asupra ISIS pentru ca să nu-și revină", a declarat Mattis într-un interviu acordat emisiunii "Meet the Press" de la postul NBC. "În acest caz, dacă nu menținem presiunea, atunci ISIS va renaște. Vor reveni, nu există nicio îndoială", a insistat Mattis, care a demisionat în decembrie după ce Trump a anunțat că intenționează să retragă trupele din Siria. 

 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău