Misiuniea economică R.Moldova - România - Ucraina | Va fi creat un grup de lucru pentru lansarea rutei feroviare Iași-Chișinău-Odesa

  • 28 Septembrie 2021 13:01
Misiuniea economică R.Moldova - România - Ucraina | Va fi creat un grup de lucru pentru lansarea rutei feroviare Iași-Chișinău-Odesa

Întrunirea participanților și partenerilor Misiunii economice R.Moldova - România - Ucraina: Turismul – Punte pentru Integrare Econimcă Europeană a avut loc în cadrul primăriei Municipiului Iași, evenimentul fiind patronat personal de primarul municipiului, Mihai Chirica.  

La întrunire au participat circa 100 participanți, reprezentanți din sectorul public și cel privat, din 3 țări (România, Republica Moldova și Ucraina). În cadrul acestui eveniment, a fost prezentată publicului propunerea de a crea grupul de lucru privind lansarea rutei feroviare regulate Iași-Chișinău-Odesa. „În urma discuției a fost evidențiat faptul că este oportun valorificarea acestei rute feroviare pentru a putea genera grupuri de turiști cu trenul între Iași, Chișinău și Odesa, excursii de tip City Break, ș.a. Drept rezultat a fost asumat angajamentul privind crearea grupului de lucru pentru inaugurarea rutei feroviare regulate între Iași, Chișinău și Odesa”, se arată într-un comunicat al IDEP Moldova.
 
Acordul de Ascoiere cu UE semnat de R.Moldova și prevederile Parteneriatului Estic se referă și la asumarea angajamentul de a asigura conectivitate îmbunătățită cu UE, inclusiv feroviară, cu atât mai mult că anul 2021 este declarat "Anul european al Căilor Ferate". 
 
„În rezultatul acestui eveniment, grup de lucru și rutei regulate de tren Iași-Chișinău-Odessa, vom declanșa City Break-uri cu trenul între Iași-Chișinău-Odesa, iar operatorii din domeniul turismului receptor care sunt afectați de restricții vor putea găzdui turiști, salvând locuri de muncă și generând venituri pentru sectoarele conexe”, se mai arată în comunicat. 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău