Misiunea Socială „Diaconia” lansează campania de Crăciun „În brațele mamei”

  • 22 Noiembrie 2017 10:54
Misiunea Socială „Diaconia” lansează campania de Crăciun „În brațele mamei”

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei lansează campania de Crăciun „În brațele mamei”. Desfășurată pentru al șaptelea an consecutiv, campania are scopul de a sensibiliza societatea cu privire la problema mamelor orfane și în situații de criză și colectare de fonduri. Vor fi organizate târguri de caritate, ateliere de confecționare a jucăriilor. De asemenea, în sprijinul acestei cauze vor fi realizate și evenimente în Diasporă  - Grecia, Portugalia, Italia.

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”: „Apariția unui copil este o bucurie, indiferent în ce condiții și în ce perioadă se întâmplă acest lucru. Din păcate sunt situații în care această bucurie este umbrită de ignoranță, sărăcie și prejudecăți. Anume în această situație au ajuns tinerele din Centrul Maternal, fiind lăsate de toți cei care firesc ar trebui să fie alături, parteneri de viață sau familie. Asemeni pruncului Isus, care a avut la naștere doar ieslea săracă, acești copii au în principiu tot de ce are nevoie un prunc, dragostea maternă. Și în acest an, Diaconia vă invită să fiți magii de la răsărit care aduc un dar, darul neprețuit de dragoste și grijă.”

Doritorii de a susține proiectul sunt îndemnați să doneze prin intermediul Guvern24.md, sau pe site-ul Diaconiei.

Toate resursele adunate în urma acțiunilor campaniei vor fi utilizarea pentru asistarea familiilor aflate în criză temporară, beneficiare ale programului „În brațele mamei”.

Până în prezent, grație programului „În brațele mamei” au beneficiat de asistență 94 de cupluri mamă-copil aflate în situație de criză. În acest an, 14 mame au primit asistență rezidențială și altele 11 în comunitate.

 În 2016, grație efortului a sutelor de voluntari, donatori și susținători ai campaniei, au fost adunați peste 120 de mii de lei, ceea ce înseamnă cca 800 de zile de siguranță în Centrul Maternal.

Campania din acest an este organizată cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău