Misiunea Socială ,,Diaconia” | Donează produse alimentare în campania „Masa Bucuriei”

  • 30 Martie 2018 14:27
Misiunea Socială ,,Diaconia” | Donează produse alimentare în campania „Masa Bucuriei”

În data de 31 martie Misiunea Socială ,,Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei  va desfășura colecta națională de produse alimentare pentru susținerea persoanelor nevoiașe, din cadrul Campaniei de Paști ,,Masa Bucuriei”. Toate donațiile acumulate în această zi vor fi transformate în prânzuri calde sau pachete alimentare distribuite persoanelor în etate din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei.

Cei peste 1000 de tineri voluntari îi vor informa și îndemna pe oameni ca, în preajma sărbătorilor de Paști, în afară de produsele achiziționate pentru familie, să doneze produse pentru susținerea celor aflați la limita existenței.

Colecta va avea loc în 100 de magazine din 22 de localități din întreaga țară: Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț, Căușeni, Cantemir, Ungheni,  Boghenii - Vechi, Ștefan-Vodă, Strășeni, Călărași, Soroca, Hâncești, Dondușeni, Ialoveni, Cricova, Stăuceni, Strășeni, Florești, Ucrainca și Ratuș, Rezina și Șoldănești.

În 2017, prin mobilizarea voluntarilor și donatorilor au fost adunate 37 de tone de produse alimentare și 120.000 de lei. Grație acestor resurse au fost distribuite 3000 de pachete cu produse alimentare, iar zilnic, 300 de bătrâni au primit un prânz gratuit asigurat în cadrul celor 5 cantine ale organizațiilor implicate în campanie.  Zilnic, doar la cantina mobilă „Aproape de Aproapele” din Chișinău vin după un prânz  cald peste 180 de persoane.

Campania este organizată cu  binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor și susținerea partenerilor:

Magazine implicate în campanie: Green Hills, Velmart, Linella, UniMarket, IMC Market, Metro, Family Market. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău