Misiunea OSCE din estul Ucrainei își suspendă operațiunile pe fondul unor proteste

  • 17 Octombrie 2021 14:45
Misiunea OSCE din estul Ucrainei își suspendă operațiunile pe fondul unor proteste

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și-a suspendat misiunea de monitorizare în estul Ucrainei după proteste în apropierea cartierului său general din Donețk, regiune controlată de separatiști, a anunțat duminică monitorul-șef al Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina, Yașar Halit Cevik, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Circa 200 de protestatari proruși i-au înfruntat pe monitorii OSCE sâmbătă pentru a le cere eliberarea unui ofițer rebel capturat recent de armata ucraineană. Misiunea s-a confruntat și în trecut cu proteste organizate de separatiști susținuți de Moscova, dar de această dată demonstranții au părut să blocheze intrarea în hotelul în care se află monitorii OSCE.

"Din cauza îngrijorărilor pentru siguranța noastră și din cauza regulilor și considerațiilor noastre de securitate ne suspendăm operațiunile", a declarat pentru Reuters Yașar Halit Cevik, care a adăugat totuși că monitorii nu s-au simțit deocamdată amenințați de protestatari.

Separatiștii susțin că armata ucraineană l-a capturat miercuri pe unul dintre ofițerii lor, Andrei Kosiak, în apropierea liniei frontului, cu toate că acesta făcea parte dintr-un comitet comun care supraveghea armistițiul.

Ministerul Apărării ucrainean a declarat că Kosiak, despre care se spune că are cetățenie rusă, făcea de fapt parte dintr-un grup de militari ruși care efectuau o misiune de recunoaștere sub acoperire.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău