Misiunea FMI vine la Chișinău

  • 05 Iulie 2016 08:11
Misiunea FMI vine la Chișinău

O nouă misiune a Fondului Monetar Internațional, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, se va afla la Chișinău în perioada 5-15 iulie pentru a lansa discuții privind un posibil program de finanțare.

La Chișinău experți FMI au programate o serie de întrevederi cu reprezentanți ai ministerelor Economiei, Finanțelor și Agriculturii, cu Guvernatorul BNM, premierul Pavel Filip, dar și cu președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Misiunea va iniția discuții privind un posibil program susținut de FMI și va tinde să ajungă la un acord privind un set cuprinzător de politici care să contribuie la menținerea stabilității macroeconomice, îmbunătățirea guvernării corporative și sporirea transparenței acționarilor în sectorul bancar, precum și să stimuleze creșterea economică durabilă și cuprinzătoare.

Este a treia misiune pe care FMI o trimite la Chișinău în acest an, primele două având doar scop de documentare.

Amintim că Republica Moldova nu mai are un acord cu Fondul Monetar Internațional din toamna lui 2013. În cadrul precedentului program, țara noastră a beneficiat de asistență financiară din partea FMI în valoare de aproximativ 566 de milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău