Misiunea FMI | R.Moldova a înregistrat o evoluție pozitivă după criza economică din 2014-2015

  • 07 Noiembrie 2017 13:58
Misiunea FMI | R.Moldova a înregistrat o evoluție pozitivă după criza economică din 2014-2015

Republica Moldova a înregistrat o evoluție pozitivă după criza economică din anii 2014-2015, creșterea inflației a fost redusă, iar pentru următorii ani este prognozată o creștere economică de 3,5-4%, potrivit concluziilor misiunii Fondului Monetar Internațional care își încheie marți, 7 noiembrie, vizita de două săptămâni în Republica Moldova.

Misiunea a analizat evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului cu Republica Moldova , a evaluat perspectivele la nivel macroeconomic, precum și a discutat cu autoritățile despre politicile macroeconomice din viitor.

Programul a îndeplinit în linii mari toate criteriile de performanță, politica bugetar-fiscală respectă angajamentele din program, iar bugetele pe 2017 și 2018 permit investiții publice și cheltuieli sociale mai mari, a declarat premierul Pavel Filip. Totodată, el a anunțat că în urma finalizări evaluării programului Republica Moldova va putea beneficia suplimentar 22 de milioane de dolari.

Printre problemele menționate de misiunea FMI sunt cele legate de guvernanța băncilor, recuperarea activelor urmare a fraudei bancare, transparența în sectorul energetic.

Amintim că Republica Moldova a încheiat acum un an un program de trei ani cu FMI care prevede acordarea unui credit în valoare totală de aproximativ 182 de milioane de dolari, din care circa 59 de milioane au fost deja debursate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău