Misiunea „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, campanie de Paști în sprijinul oamenilor nevoiași

  • 22 Aprilie 2021 15:11
Misiunea „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, campanie de Paști în sprijinul oamenilor nevoiași

Misunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a lansat, pentru al XII-lea an consecuvit în preajma Sfintelor Paști, Campania Masa Bucuriei, cel mai mare proiect național de solidaritate socială în sprijinul oamenilor nevoiași, în special al bătrânilor singuri, notează TVR Moldova.

În acest an, în premieră, campania este realizată în parteneriat cu Banca de Alimente, primul program de prevenirea a risipei alimentare și foamei în Republica Moldova.

Astfel, sâmbătă, pe data de 24 aprilie, în cadrul campaniei este organizată colecta națională de produse alimentare.

Toți cei care doresc să sprijine proiectul sunt îndemnați să doneze produse alimentare neperisabile în rețelele de magazine din Chișinău (Metro Cash and Carry, Kaufland Moldova, Linella, Velmart, Supermarket Nr1, Green Hills) și alte 30 de localități din întreaga țară (Edineț, Dondușeni, Soroca, Sîngerei, Bălți, Telenești, Căușeni, Cahul, Orhei, Ungheni, Ștefan Vodă, Comrat, Cimișlia etc.)

În magazine va exista o boxă tradițională a campaniei, unde veți putea lăsa donația pentru oamenii afectați de sărăcie și foame. Organizatorii recomandă să fie donate produse alimentare neperisabile și cu termen de valabilitate mai mare: crupe, ulei, paste, zahăr, sare, conserve, întrucât acestea vor fi distribuite către beneficiari pe parcursul întregului an.

„Ediția de anul acesta va fi altfel, așa precum au fost și toate activitățile din perioada de pandemie, dar rămâne a fi un prilej de manifestare a solidarității față de oamenii nevoiași. Din cauza pandemiei, în colectarea alimentelor nu vom implica voluntarii, care de obicei vă îndemnau să faceți o donație, dar puteți recunoaște boxele noastre după culorile campaniei și sloganul: Donația ta poate umple farfuria unui flămând”, a declarat Igor Belei, Directorul Executiv Diaconia.

Toți cei care vor să susțină oamenii nevoiași, asistați de Diaconia și Banca de Alimente, pot face o donație pe parcursulu întregului an. Cu 50 de lei oferi un prânz cald complex pentru un beneficiar al cantinei sociale din Chișinău: https://bit.ly/3rRyJkn.

Toate resursele acumulate în campanie vor deveni prânzuri calde sau pachete alimentare oferite pe parcursul anului în cantine sociale și alte tipuri de servicii de asistență pentru oamenii nevoiași.

În cadrul ultimei ediții a campaniei, în 2019, au fost implicați peste 1.000 de voluntari și au fost colectate circa 50 de tone de alimente în sprijinul oamenilor nevoiași. Aceste resurse au devenit mesele calde zilnice și pachetele alimentare distribuite de Diaconia și partenerii sociali în comunități.

Donația ta, poate umple farfuria unui flămând!

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău