Misiune de succes. Elicopterele IAR 330 Puma Socat de la Bacău, au revenit în România de la summit-ul NATO - Bruxelles cu un nou record

  • 15 Iulie 2018 12:59
Misiune de succes. Elicopterele IAR 330 Puma Socat de la Bacău, au revenit în România de la summit-ul NATO - Bruxelles cu un nou record

Escadrila de elicoptere IAR 330 Puma Socat de la Baza 95 Aeriană din Bacău s-a întors în România după misiunea desfășurată la summitul NATO de la Bruxelles. Elicopterele Forțelor Aeriene Române au zburat la paradă alături de alte aeronave din țările alianței. Au traversat Europa dus-întors și au stabilit un nou record: un drum de aproape 4 mii de kilometri.

Echipajele au revenit în Baza Aeriană 95 din Bacău după ce au participat la parada din fața șefilor de state ale Alianței Nord-Atlantice, alături de elicoptere din alte 15 state membre - un moment pe care niciunul dintre piloți și tehnicieni nu-l va uita vreodată, relatează TVR Moldova.

Elicopterele IAR 330 Puma Socat au traversat în zbor Europa de la un capăt la altul, cu escale și realimentări în mai multe țări. A fost o misiune fără nicio provocare pentru tehnicienii de la bordul aeronavelor.

Pentru România, a fost o premieră participarea cu un detașament de elicoptere la cel mai înalt nivel al NATO, în fața tuturor delegațiilor țărilor membre. Și, ca la orice premieră, finalul misiunii a fost sărbătorit cu tort și șampanie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău