Mișcarea pro-Brexit Leave.EU scapă de urmărirea penală privind cheltuielile de campanie din timpul referendumului

  • 13 Septembrie 2019 19:05
Mișcarea pro-Brexit Leave.EU scapă de urmărirea penală privind cheltuielile de campanie din timpul referendumului

Mișcarea pro-Brexit Leave.EU, fondată de milionarul Arron Banks, nu va fi obiectul unor urmăriri penale pentru nereguli în cheltuielile de campanie în timpul referendumului din 2016 privind ieșirea Regatului Unit din UE, a anunțat vineri poliția britanică, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"În cazul în care au fost comise încălcări tehnice ale legii electorale de către Leave.EU în declarațiile sale de cheltuieli electorale (...), dovezile sunt insuficiente pentru a justifica o anchetă penală mai amănunțită", a declarat poliția într-un comunicat.

În mai 2018, Comisia electorală britanică a aplicat Leave.EU o amendă de 70.000 de lire sterline (79.000 de euro) pentru o depășire a plafonului pentru cheltuielile de campanie și declarații de cheltuieli incomplete sau inexacte. Comisia a transmis cazul poliției.

Arron Banks a reacționat vineri, cerând demisia președintelui Comisiei Electorale, vinovat în opinia sa de ''coluziune politică'' cu deputații pro-UE.

În februarie, Leave.EU și compania de asigurări Eldon Insurance, deținută de Arron Banks, au fost amendate de către autoritatea de reglementare ICO din Marea Britanie cu 120.000 de lire sterline pentru încălcarea protecției datelor.

Leave.EU a apărut în 2015 pentru a susține o ieșire a Regatului Unit din UE. Mișcarea nu a fost aleasă de Comisia Electorală pentru a fi campania oficială a taberei pro-Brexit, dar, foarte prezentă pe rețelele de socializare, a avut un rol decisiv în votul britanicilor în favoarea Brexitului cu 52%. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău