Mișcarea „PRO” îndeamnă alegătorii să-l voteze pe Petre Costea la europarlamentare

  • 24 Mai 2019 17:11
Mișcarea „PRO” îndeamnă alegătorii să-l voteze pe Petre Costea la europarlamentare

Reprezentanții Mișcării „PRO” au îndemnat moldovenii care au și cetățenie română să meargă la vot pe 26 mai, la alegerile europarlamentare, și să-l voteze pe candidatul independent Petre Costea, care este pe poziția a 16-a în buletin. Într-o conferință de presă la IPN, liderului Mișcării „PRO”, Gheorghe Costandachi, a menționat că Petre Costea „merită să devină europarlamentar pentru că este o persoană integră și cu experiență, care nu doar vorbește, dar și acționează”.

Potrivit lui Gheorghe Costandachi, alegerile europarlamentare sunt importante pentru parcursul european al Republicii Moldova. El spune că locul Republici Moldova este în familia europeană, iar integrarea nu este posibilă fără reunirea cu „țara mamă”. „Calea noastră spre Uniunea Europeană este reunirea. Acolo și nivelul de viață, și justiția, și drepturile se garantează. Noi aparte ca stat nu putem deveni membri ai Uniunii Europene”, a spus liderul Mișcării „PRO”.

Gheorghe Costandachi spune că este important ca cetățenii români din Republica Moldova să iasă la vot masiv, să voteze persoane integre, cu experiență. „Trebuie să ne axăm pe oameni care pot face politici de stat și care pot face procesul de reunire. Candidații independenți pentru alegerile europarlamentare sunt cei mai bineveniți să acceadă în Parlamentul European pentru că ei știu cel mai bine ce au de făcut”, crede liderului Mișcării „PRO”.

Vicepreședintele Mișcării PRO, Alexandru Gamanji, a spus că participarea la vot a populației cu cetățenie română este foarte importantă, deoarece chiar și un vot valorează mult, așa cum arată experiența politică din țară și din lume. „Opinia mea și a Mișcării „PRO” este că noi trebuie să participăm la aceste alegeri pentru că ne dorim un viitor european în Republica Moldova. Această bucată de pământ trebuie să fie parte a spațiului european. Desigur, cel mai simplu, cel mai ușor este să ne reunim cu România”, a spus Alexandru Gamanji.

Peter Costea are 29 de ani de experiență profesională. Este de profesie avocat. Promovează și susține valorile familiei și este o persoană capabilă de a elabora și implementa politici de stat în beneficiul cetățeanului, menționează Reprezentanții Mișcării „PRO”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău