Mișcarea PRO este dispusă să coopereze cu viitorul bloc ACUM

  • 10 Decembrie 2018 17:04
Mișcarea PRO este dispusă să coopereze cu viitorul bloc ACUM

Mișcarea PRO susține că este dispusă să coopereze cu blocul politic ACUM. Potrivit agenției INFOTAG, luni, în cadrul unei conferințe de presă, liderul mișcării, Gheorghe Constandachi, a menționat că "toate forțele conștiente ale Republicii Moldova care nu sunt de acord cu acțiunile regimului oligarhic trebuie să se unească și să-și consolideze rândurile pentru alegerile parlamentare".

"Candidații la funcția de deputat trebuie să fie selectați în baza principiilor de profesionalism, integritate și dorința de a sluji cetățenilor. În viitorul Parlament nu trebuie să pătrundă persoane cu reputație dubioasă. Trebuie să punem capăt guvernării regimului criminal și politicii statului capturat. Și acest lucru îl putem face printr-un front comun la alegeri", a spus el.

Potrivit reprezentantului PRO, Igor Borfotin, "oameni de genul lui Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Vlad Plahotniuc, Marian Lupu și Ilan Șor, care sunt implicați în realizarea diferitelor scheme criminale, nu au dreptul moral să candideze"

Un alt reprezentant al mișcării, Iulian Ucraineț, a subliniat că "viitorii candidați trebuie să se distingă prin curaj, integritate, onestitate".

"Activiștii civili nu ar trebui să refuze posibilitatea de a participa la alegeri, considerând că politica este o afacere murdară. Dimpotrivă, ei ar trebui să-și manifeste cât mai activ interesul față de procesul electoral și să facă acest lucru indiferent de preferințele politice, având un singur scop - să scape Moldova de regimul criminal", a spus activistul.

La sfârșitul conferinței de presă, Constandachi a anunțat că va participa la alegeri în calitate de candidat într-o circumscripție electorală uninominală. El d-a arătat disponibil "să coopereze cu forțele de opoziție pentru a schimba situația din Republica Moldova".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău