Mișcarea Populară Antimafie a depus actele la CEC

  • 03 Ianuarie 2019 18:28
Mișcarea Populară Antimafie a depus actele la CEC

Partidul politic Mișcarea Populară Antimafie a depus joi, 3 ianuarie, actele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Reprezentanții formațiunii susțin că vor participa doar pe listE, în circumscripția națională, nu și în cele uninominale, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, susținute la CEC, liderul Mișcării, Sergiu Mocanu, a declarat că pe liste se regăsesc 36 de persoane. Urmau să fie mai mulți candidați, însă acest lucru nu a fost posibil pe motiv că au fost „create reguli draconice” și bariere care împiedică, de exemplu, cetățenii plecați peste hotare să candideze, întrucât trebuie să facă mai multe drumuri la Chișinău pentru a obține actele necesare. „Noi, Mișcarea Populară Antimafie, suntem o formațiune politică care știm de ce mergem în această campanie electorală – mergem să luptăm împotriva acestui sistem”, a notat Sergiu Mocanu.

„Împreună cu toți colegii noștri și candidații, nu ne-am dorit această campanie electorală, organizată după regulile mafiotului Plahotniuc. Noi am făcut tot ce ne-a stat în puteri și ne-am adresat către partidele din așa-zisa opoziție să facem front comun împotriva acestei farse electorale. Ei nu au dat răspuns chemării noastre și nu au contribuit, pentru că a fost această șansă pre-electorală, ca să creăm condiții în care cetățenii Republicii Moldova să poată alege în mod liber și democratic mesaje politice, nu cârnăciori și bere, oferite de Plahotniuc, Șor și gogoșele socialiste ale lui Dodon. Ne înscriem în această campanie a lui Plahotniuc cu inima între dinți de necaz pentru umilința la care sunt supuși cetățenii”, a declarat prim-vicepreședinta formațiunii, Daniela Bodrug.

Aceasta a mai spus că Mișcarea Antimafie are ca obiectiv politic dezvoltarea unei societăți libere, întemeiată pe identitatea clară de apartenență la poporul român, fiind un partid atașat de valorile occidentale. „Noi, Mișcarea Populară Antimafie, ne înscriem cu sigla „Nu mafiei!” în această campanie împotriva tuturor mafiilor de toate culorile – de la Plahotniuc, Dodon, Șor până la pionii lui Filat, de ieri și de acum”, a mai spus politiciana.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău