Mișcarea Politică „UNIREA” anunță că inițiază un dialog comun cu PAS, Platforma DA și PUN în vederea identificării celei mai bune formule de participare la anticipate

  • 20 Ianuarie 2021 11:56
Mișcarea Politică „UNIREA” anunță că inițiază un dialog comun cu PAS, Platforma DA și PUN în vederea identificării celei mai bune formule de participare la anticipate

Mișcarea Politică „UNIREA” (MPU) anunță că inițiază un dialog comun cu PAS, Platforma DA și PUN în vederea identificării celei mai bune formule de participare la anticipate a forțelor politice unioniste și pro-europene.

Formațiunea susține că își dorește acest dialog, „având în vedere iminența alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie”. 

Astfel, MPU menționează, într-un comunicat, că, la această etapă, sunt examinate două posibilități. Este vorba de participarea tuturor forțelor politice pro-europene și unioniste sănătoase în cadrul unui bloc electoral larg, cu obiectivul obținerii majorității parlamentare sau participarea în cadrul a două blocuri electorale, unul unionist și altul pro-european, păstrând aceeași miză electorală - obținerea majorității parlamentare.

„Astfel, toți împreună, vom putea aplica cu succes strategia “Niciun vot pierdut” și vom putea mobiliza la vot întreg electoratul pro-european și unionist, la fel ca în recentele alegeri prezidențiale”, declară MPU.

Astăzi, reprezentanții formațiunii vor contacta partidetele mențioate mai sus în vederea inițierii dialogului pe acest subiect.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău