Mircea Iuga: Decizia Curții Constituționale este nemotivată

  • 10 Februarie 2012 15:02
Mircea Iuga: Decizia Curții Constituționale este nemotivată

Decizia de joi a Curții Constituționale a fost nemotivată, consideră fostul judecător al acesteia, Mircea Iuga. El crede că acceptarea solicitării PCRM de a invalida legea privind lichidarea instanțelor specializate are legătură cu faptul că judecătorii C

Decizia de joi a Curții Constituționale a fost nemotivată, consideră fostul judecător al acesteia, Mircea Iuga. El crede că acceptarea solicitării PCRM de a invalida legea privind lichidarea instanțelor specializate are legătură cu faptul că judecătorii Curții Constituționale ar fi fost numiți în perioada regimului comunist la indicația lui Vladimir Voronin.

Audio: Mircea Iuga

Cinci dintre cei șase judecători ai Curții Constituționale au fost numiți în anii 2007 – 2008, și doar președintele Alexandru Tănase a ajuns în această funcție în perioada guvernării Alianței pentru Integrare Europeană. Alexandru Tănase a fost, de altfel, recuzat ieri, iar singurul judecător care a avut o opinie separată a fost Victor Pușcașu. Victor Pușcașu a intrat în atenția publicului, în trecut, după ce a fost singurul judecător de la Curtea Constituțională care a refuzat un cadou din partea fostului președinte Vladimir Voronin. Amintim că acesta le-a dăruit membrilor Curții Constituționale ceasuri elvețiene de marcă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău