Mircea Geoană: Venirea Republicii Moldova către UE este un lucru bun pentru România

  • 23 Februarie 15:10
Mircea Geoană: Venirea Republicii Moldova către UE este un lucru bun pentru România

Intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este un lucru foarte important pentru România, pentru că între cele două state există un spațiu industrial comun, a declarat secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, în cadrul conferinței „Agri Trade Summit 2024”, scrie Moldova1.

Venirea Republicii Moldova către UE este un lucru foarte bun pentru România, pentru că un spațiu agroindustrial comun, între cele două țări atât de apropiate, reprezintă un element pozitiv pentru ambele”, a punctat Mircea Geoană.

Totodată, oficialul român a declarat că „integrarea europeană a Ucrainei va crea bulversare în domeniul agriculturii”, motiv pentru care „România trebuie să fie pregătită ca interesele agroindustriale să nu fie afectate”.

Mircea Geoană a precizat, în cadrul conferinței „Agri Trade Summit 2024”, că toate țările din Europa și din NATO au găsit o formula instituțională pentru a adresa coerent problema securității economice.

Din experiența mea instituțională în România, cred că securitatea alimentară, securitatea energetică, securitatea cibernetică, securitatea lanțurilor de aprovizionare, accesul la tehnologii și la rezerve strategice, ar trebui gestionate de o manieră coerentă la nivelul unui oficiu comun între președinție și guvern. Un oficiu de securitate economică”, a declarat Mircea Geoană.

Secretarul general al NATO a spus că România ar trebui să înceteze să mai vorbească despre agricultură și să înceapă să vorbească despre agroindustrie.

Agroindustria face parte dintr-un proces mai larg de renaștere industrială a României și a suveranității în domeniul agroalimentar și al energiei. În toată Europa, în America, în Canada, în țările din Europa și din lumea dezvoltată se vorbește tot mai mult despre această nevoie de a modifica modelul industrial. Agricultura este un domeniu specific, dar agroindustria face parte din modelul industrial renăscut al României noastre”, a conchis Mircea Geoană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău