Mircea Geoană: Cine deține supremația tehnologică stăpânește lumea

  • 10 Iulie 2022 16:37
Mircea Geoană: Cine deține supremația tehnologică stăpânește lumea

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă că "cine deține supremația tehnologică stăpânește lumea", iar cine are puterea inovației și a ideilor este cel care "șlefuiește și conduce lumea".

"E ceva interesant la NATO pe care l-am redescoperit cu multă bucurie. Noi spunem, și eu spun de multe ori fără să-mi dau seama de profunzimea afirmațiilor noastre, că suntem într-o nouă competiție pentru supremație tehnologică la nivel global. Pentru că cine deține supremația tehnologică stăpânește lumea. Cine are puterea inovației, cine are puterea tehnologiei, cine are puterea ideilor este cel care șlefuiește lumea și conduce lumea. Niciun aspect al societății umane, al activităților noastre ca oameni, acum și în viitor, nu va scăpa de această profundă transformare a tehnologiilor, niciun domeniu de activitate. Și dacă cineva, care nu este inginer, ca noi, se uită uneori la ingineri, sau la inginerie, sau la tehnologie, ca la o chestiune oarecum nișată, cu oarecare superspecializare, vreau să vă spun că de la politică la entertainment, si de la modul în care gândim, muncim, trăim, și chiar și iubim, această revoluție tehnologică va fi cea mai profundă și complicată tranziție din istoria umanității", a spus Geoană la festivitate de absolvire pentru șefii de promoție de la Universitatea Politehnică București.

El a adăugat că decidenții de astăzi și de mâine trebuie "să ofere o șansă" copiilor din mediile defavorizate pentru ca aceștia să reușească în viață.

"Dimineață am fost la o altă dezbatere, pentru un proiect de țară - România 2030 - și un grup de economiști (...) făceau niște elemente de comparație de dezvoltare între regiunile țării. Între județul Vaslui și regiunea București - Ilfov există cel mai mare decalaj de dezvoltare la nivelul întregii Uniuni Europene. În nicio altă țară nu există un decalaj între o bucată a țării respective și alta, cum este între București - Ilfov și județul Vaslui. De asta cred că apelul pentru decidenții de azi și de mâine este să ofere șansă copiilor săraci de la țară, din medii defavorizate, din cei care nu au șanse să meargă la licee și școli bune și să ajungă la școli de elită, să le creăm condiții să aibă o șansă să reușească în viață. Pentru că oricât de minunată și de sclipitoare este o generație, dacă ea are o piramidă de susținere prea mică, șansele să ne autodepășim sunt destul de mici", a menționat Geoană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău