Mircea Geoană: Apelul meu către români este să vină în număr cât mai mare la vot

  • 09 Iunie 16:15
Mircea Geoană: Apelul meu către români este să vină în număr cât mai mare la vot

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut un apel, duminică, către români și mai ales către tinerii care votează pentru prima oară să vină în număr cât mai mare la urne, fiind un moment important în istoria națională și europeană.

"Am venit să-mi îndeplinesc datoria cetățenească de a vota la aceste alegeri foarte importante. Apelul meu este ca un număr cât mai mare dintre români și românce să vină la vot, este extrem de important. Un gând special pentru cei peste un milion de tineri și tinere care votează pentru prima dată - este foarte important să facă acest prim pas către implicare democratică și civică și, chiar dacă, din păcate, nu am avut o dezbatere pentru alegerile europene mai conturată, sper ca și diaspora românească, în număr atât de mare prezentă, să vină și să voteze pentru europarlamentare", a declarat Geoană, care a votat la Colegiul Național "I.L. Caragiale" din București.

Totodată, el a făcut un apel către votanți "să se uite la cei pe care doresc să-i învestească cu votul lor, dincolo de culoarea de partid, să se uite la calitatea lor, dacă sunt gospodari, dacă sunt serioși".

"Alegerea aleșilor locali din toată țara și a europarlamentarilor români este, de fapt, prima garnitură de lideri politici pe care românii îi aleg în acest an electoral super încărcat. De aceea, suntem, practic, la început de nou ciclu politic", a adăugat Mircea Geoană.

Oficialul NATO și-a exprimat speranța ca noua echipă să-și facă datoria față de țară, indiferent de culoarea politică, de ideologie, de orice alt criteriu.

"Veniți în număr cât mai mare la vot. Este important, este un moment foarte complicat în istoria Europei, in istoria lumii, în istoria națională. Trebuie cu toții să ne implicăm și să ne decidem singuri destinul", a mai transmis Geoană.

Pe 9 iunie sunt aleși cei 33 de reprezentanți ai României în Parlamentul European. Mandatul eurodeputaților este de cinci ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău