Mircea Geoană: „NATO monitorizează Orientul Mijlociu și suntem îngrijorați de situația din Gaza. Israelul are dreptul de a se autoapăra”

  • 07 Noiembrie 2023 18:47
Mircea Geoană: „NATO monitorizează Orientul Mijlociu și suntem îngrijorați de situația din Gaza. Israelul are dreptul de a se autoapăra”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă, marți, că Alianța monitorizează îndeaproape situația din Orientul Mijlociu, cu îngrijorare pentru ce se întâmplă în Fâșia Gaza și în zona înconjurătoare. "Israelul are dreptul de a se autoapăra. În același timp, protecția civililor este esențială", a transmis Geoană, care, alături de secretarul general Jens Stoltenberg, l-a primit la sediul NATO pe Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

”Împreună cu Secretarul general Jens Stoltenberg l-am primit, la sediul NATO, pe Majestatea Sa Regele Abdullah II ibn Al Hussein al Regatului Hașemit al Iordaniei pentru discuții privind parteneriatul Alianței cu Amman și provocările regionale de securitate. Majestatea Sa a participat și la o Reuniune a Consiliului Atlanticului de Nord, abordând provocările de securitate cu care se confruntă Orientul Mijlociu și Africa de Nord, inclusiv conflictul din Gaza!, a scris, marți, pe Facebook, Mircea Geoană, potrivit Digi24.

Acesta anunță că NATO monitorizează îndeaproape situația din Orientul Mijlociu.

”Suntem îngrijorați de situația din Gaza și zona înconjurătoare. Israelul are dreptul de a se autoapăra. În același timp, protecția civililor este esențială și am salutat eforturile ca ajutorul umanitar să ajungă în Gaza. Este important ca situația din regiune să nu escaladeze. Iordania este unul dintre cei mai apropiați parteneri din regiune ai Alianței, care s-a alăturat formatului pentru Dialog Mediteranean din cadrul NATO în 1995”, a mai scris Geoană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău