Mircea Cărtărescu a fost decorat de Maia Sandu cu „Ordinul de Onoare”

  • 14 Februarie 13:30
Mircea Cărtărescu a fost decorat de Maia Sandu cu „Ordinul de Onoare”

Celebrul scriitorul Mircea Cărtărescu a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova printr-un decret semnat de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în data de 14 februarie.

„În semn de înaltă apreciere a activității de creație, pentru merite excepționale in afirmarea literaturii române in lume, precum și pentru contribuție substanțială la dezvoltarea și promovarea dialogului cultural dintre Republica Moldova și România, domnului Mircea Cărtărescu, poet, prozator, critic literar și publicist, i se conferă «Ordinul de Onoare»”, se arată în document.

Născut la 1 iunie 1956 la București, având la activ scrieri de proză, poezie, critică literară, eseistică și publicistică, Mircea Cărtărescu este, astăzi, unul dintre cei mai premiați și cei mai traduși scriitori români contemporani. A semnat și a publicat peste 30 de volume, care au fost traduse în 23 de limbi, fiind înaintat de două ori de către Uniunea Scriitorilor din România la Premiul Nobel pentru Literatură.

Cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii din R. Moldova, Mircea Cărtărescu a fost invitat la Chișinău la inițiativa președintei Sandu.

Astfel, în seara de 14 februarie, Mircea Cărtărescu va discuta cu cititorii săi și cu toți cei interesați de creația sa, în cadrul unui eveniment moderat de scriitorul Emilian Galaicu-Păun, cu genericul „Un om care scrie”, desfășurat la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,72 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău