Cea mai cunoscută voce a literaturii române, Mircea Cărtărescu, vine la Chișinău de Ziua Națională a Lecturii

  • 07 Februarie 12:56
Cea mai cunoscută voce a literaturii române, Mircea Cărtărescu, vine la Chișinău de Ziua Națională a Lecturii

Ziua Națională a Lecturii din acest an, marcată tradițional pe 14 februarie, va avea parte de un invitat de excepție – scriitorul Mircea Cărtărescu. La Chișinău, unde se va afla la invitația Președintei Maia Sandu, cea mai cunoscută voce a literaturii române va participa la mai multe activități ce au ca scop promovarea lecturii, inclusiv o întâlnire cu cititorii săi, organizată la TN „Mihai Eminescu”.

Născut la 1 iunie 1956 la București, având la activ scrieri de proză, poezie, critică literară, eseistică și publicistică, Mircea Cărtărescu este, astăzi, unul dintre cei mai premiați și cei mai traduși scriitori români contemporani. A semnat și a publicat peste 30 de volume, care au fost traduse în 23 de limbi, fiind înaintat de două ori de către Uniunea Scriitorilor din România la Premiul Nobel pentru Literatură.

Participarea la Ziua Națională a Lecturii va reprezenta pentru Mircea Cărtărescu și soția sa, scriitoarea Ioana Nicolaie, și prima vizită în Republica Moldova. Pentru a-și cunoaște publicul, pe parcursul zilei de 14 februarie, cei doi literați se vor întâlni cu elevi și liceeni din Chișinău, dar și cu reprezentanți ai comunității de scriitori.

În seara aceleiași zile, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Mircea Cărtărescu va discuta cu cititorii săi și cu toți cei interesați de creația sa, în cadrul unui eveniment moderat de scriitorul Emilian Galaicu-Păun, cu genericul „Un om care scrie”. Se va vorbi despre carte și literatură, despre cum e să scrii în limba română și despre rolul scriitorului în lumea de astăzi. Doritorii vor putea cumpăra cărți semnate de Mircea Cărtărescu și Ioana Nicolaie și vor putea lua autografe de la cei doi autori.

Intrarea la eveniment este liberă. Pentru detalii suplimentare referitoare la acțiunile dedicate Zilei Naționale a Lecturii 2024, urmăriți pagina Ministerului Culturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău