Minut de reculegere în memoria lui Alexei Navalnîi, ținut în Parlamentul de la Chișinău. Comuniștii și socialiștii au ignorat momentul

  • 29 Februarie 11:37
Minut de reculegere în memoria lui Alexei Navalnîi, ținut în Parlamentul de la Chișinău. Comuniștii și socialiștii au ignorat momentul

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au păstrat un moment de reculegere în memoria opozantului rus Alexei Navalnîi. Propunerea a venit din partea deputatei PAS, Natalia Davidovici, care a spus că Alexei Navalnîi a fost „un om curajos și un politician cinstit”, transmite IPN. Deputații socialiști și comuniști au ignorat momentul și nu s-au ridicat pentru a onora memoria opozantului rus.

„La 16 februarie, o lume întreagă a fost zguduită de asasinarea lui Alexei Navalnîi într-o închisoare din nordul îndepărtat al Rusiei. Este tot ce trebuie să știm despre imperiul criminal al lui Putin, care omoară oamenii care au altă opinie. Un regim care se teme de poporul său, se teme de democrație și libera exprimare”, a spus Natalia Davidovici.

Deputata a invitat oamenii să vină, în seara zilei de 29 februarie, la proiecția filmului „Navalny”, la Cinematograful Odeon, ora 18.00 (intrare libera). Documentarul spune povestea otrăvirii lui Aleksei Navalnîi în vara anului 2020, a investigării acestei crime și a procesului de tratament și de recuperare a politicianului.

În 2023, când Navalnîi deja era încarcerat, pelicula semnată de regizorul canadian Daniel Rohen a luat Premiul Oscar pentru cel mai bun film documentar.

Alexei Navalnîi  avea 47 de ani. Era deținut în penitenciarul din regiunea autonomă Yamalo-Nenets.

Serviciul Federal al Penitenciarilor din Rusia a anunțat pe 16 februarie că acesta s-ar fi simțit rău în urma plimbării.

Alexei Navalnîi  va fi înmormântat pe 1 martie, la Moscova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău