Mințită că va lucra ca vânzătoare, o femeie din Republica Moldova a fost obligată să se prostitueze în Dubai. Agresoarea sa, condamnată la închisoare

  • 26 Februarie 10:57
Mințită că va lucra ca vânzătoare, o femeie din Republica Moldova a fost obligată să se prostitueze în Dubai. Agresoarea sa, condamnată la închisoare

O femeie din Republica Moldova a fost condamnată la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru exploatarea sexuală a unei femei în Dubai. Victima a fost mințită ca va activa în calitate de vânzătoare, ulterior fiind agresată fizic și impusă să se prostitueze.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, inculpata, la începutul anului 2014, aflându-se în orașul Dubai, Emiratele Arabe Unite, acționând împreună și prin înțelegere prealabilă cu o altă femeie, care a decedat și cu un bărbat (în privința căruia a fost pronunțată deja o decizie irevocabilă de condamnare pentru trafic de ființe umane), în scop de profit, precum și urmărind scopul exploatării sexuale comerciale a persoanei, prin înșelăciune, au indus în eroare o femeie privind faptul angajării în Dubai în calitate de vânzătoare la un magazin, pentru un salariu atractiv.

Abuzând de poziția de vulnerabilitate, manifestată prin situația financiară precară a victimei, au organizat perfectarea actelor și transportarea acesteia în orașul de destinație, ulterior cazând-o împreună cu alte femei și deposedând-o de pașaport.

Prin aplicarea violenței fizice și psihice față de victimă, sub pretextul că au „cumpărat-o” la prețul de 1500 dolari SUA, au exploatat-o sexual, prin organizarea prestării de către ultima, a serviciilor sexuale diferitor clienți, până la începutul anului 2017, atunci când victima a reușit să fugă.

Potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 16 februarie 2024, inculpata a fost recunoscută vinovată, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 7 ani și 6 luni, cu executare în penitenciar de tip închis pentru femei, cu privarea de dreptul de angajare a persoanelor în câmpul muncii și de a exercita activități conexe transportării de persoane pe o perioadă de 3 ani. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău