Minivacanța de 8 martie crește numărul de treceri la frontieră

  • 08 Martie 2018 10:15
Minivacanța de 8 martie crește numărul de treceri la frontieră

Din cauza formării podurilor de gheață pe râul Nistru la această oră rămâne nefuncțional punctul de trecere de tip debarcader Cosăuți-Iampoli, anunță într-un comunicat poliția de frontieră, care recomandă călătorilor să aleagă pentru traversarea frontierei punctele de trecere din proximitate.

În același timp în ultimele 24 de ore, cinci persoane au fost reținute după ce au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere. De asemenea, polițiștii de frontieră au documentat două încălcări ale regulilor de transportare a călătorilor, un document falsificat, depistat la controlul de frontieră, un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republica Moldova și un mijloc de transport pus la consemn a fost reținut, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

„În minivacanța de 8 Martie, o mare parte din cetățenii Republicii Moldova nu vor rata ocazia de a petrece timpul liber în afara granițelor, fapt ce va condiționa creșterea numărului de traversări la frontiera de stat. În acest sens, Poliția de Frontieră își va concentra eforturile în vederea fluidizării traficului și asigurării unui control expeditiv și profesionist”, se spune în comunicatul citat.

Poliția de Frontieră anunță că va majora numărul de angajați, la necesitate, în cele mai solicitate puncte de trecere, vor fi folosite toate benzile de circulație, dar și va folosi tehnică specială de control, la verificarea documentelor de călătorie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău