Minivacanța de 1 iunie. Cum vor recupera bugetarii zilele declarate libere

  • 15 Mai 2023 17:01
Minivacanța de 1 iunie. Cum vor recupera bugetarii zilele declarate libere

Zilele de 1 iunie (Ziua ocrotirii copilului) și 2 iunie 2023 vor fi zile de odihnă, cu recuperare prin extinderea timpului zilnic de muncă.

Potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului, care urmează să fie aprobat la ședința Executivului din data de 17 mai, evidența timpului de odihnă necesar spre recuperare, se va ține de către angajator individual, pe fiecare salariat inclusiv pe salariații care pe perioada imediat următoare vor avea raporturile de muncă suspendate, până la recuperarea deplină a timpului de odihnă. Ordinul privind timpul de odihnă necesar de a fi recuperat se va aduce la cunoștința salariaților de către angajator.

Ministerele, alte autorități administrative centrale și locale, instituțiile publice vor asigura, la necesitate, buna funcționare a unităților subordonate.

Proba de examen din cadrul examenului național de bacalaureat stabilită pentru data de 2 iunie se va desfășura conform orarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării, cu atragerea la muncă a salariaților în conformitate cu prevederile Codului muncii.

Pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale, hotărârea are caracter de recomandare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău