Ministrul ucrainean de externe: Faptul că Rusia este deschisă la dialog fără precondiționări - o victorie pentru Ucraina

  • 27 Februarie 2022 18:11
Ministrul ucrainean de externe: Faptul că Rusia este deschisă la dialog fără precondiționări - o victorie pentru Ucraina

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat că delegația țării sale se va întâlni cu cea rusă la granița cu Belarus și va asculta "ce are de spus Rusia", iar faptul că Federația Rusă este deschisă la dialog fără precondiționări reprezintă deja o victorie pentru Ucraina, scrie AGERPRES.

"Cred că faptul că Rusia este deschisă la dialog fără precondiționări, fără ultimatumuri, fără cereri adresate Ucrainei este deja o victorie pentru Ucraina. În al doilea rând, apreciem toată susținerea pe care am avut-o din partea prietenilor din lumea întreagă, dar noi luptăm, oamenii noștri mor, casele noastre sunt distruse. Azi am fost cel mai aproape de intrarea forțelor belaruse în război. Din acest motiv, președintele Zelenski și președintele Lukașenko au vorbit azi, pentru că trebuie să ne apărăm flancul nordic și să minimizăm amenințările de acolo. Așa că am fost de acord să trimitem o delegație la granița dintre Ucraina și Belarus", a arătat șeful diplomației de la Kiev, într-o conferință pentru presa străină.

El a subliniat că negocierile nu se vor purta la Gomel, ci la graniță.

"Nu vom merge la Gomel, un oraș din Belarus unde este o bază militară rusă. Ne vom întâlni la graniță și vom merge acolo să ascultăm ce are de spus Rusia. Mergem acolo fără discuții prealabile, fără acorduri preliminare legat de ce va reieși din aceste discuții. Mergem acolo să ascultăm și mergem să spunem ce credem noi despre acest război și despre acțiunile Rusiei", a adăugat el.

Totodată, ministrul ucrainean a spus că, până la momentul finalizării discuțiilor, președintele Lukașenko l-a asigurat pe Zelenski că nu va exista nicio forță militară belarusă care să acționeze împotriva Ucrainei.

"Acesta este deja un câștig și putem spera că Aleksandr Lukașenko se va ține de cuvânt", a spus Kuleba.

Potrivit Reuters, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că delegațiile rusă și ucraineană se vor întâlni fără niciun fel de condiții prealabile.

"Am căzut de acord ca delegația ucraineană să se reunească cu cea rusă, fără condiții prealabile, la frontiera dintre Ucraina și Belarus, în apropierea râului Pripiat", a informat canalul oficial de Telegram al președintelui Zelenski. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău