Ministrul ucrainean al apărării îi ironizează pe ruși și promite că va face scuba diving la epava crucișătorului Moscova

  • 15 Aprilie 2022 13:21
Ministrul ucrainean al apărării îi ironizează pe ruși și promite că va face scuba diving la epava crucișătorului Moscova

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a ironizat Rusia după ce crucișătorul „Moscova”, nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagră, s-a scufundat. Ucrainenii spun că ei au distrus vasul cu rachete Neptun, în timp ce rușii susțin că la bordul crucișătorului a izbucnit un incendiu.

„O „navă-amiral” rusă este un loc bun pentru scufundări. Mai avem un sit pentru scufundări în Marea Neagră acum. Cu siguranță voi vizita epava după ce vom ieși victorioși din război”, a scris Reznikov pe Twitter, scrie digi24.ro.

El a adăugat că are deja 300 de scufundări la activ.

Crucișătorul „Moscova” s-a scufundat joi, în timp ce era remorcat, a anunțat ministerul rus al Apărării. Este cea mai mare pierdere navală suferită de Rusia de la Al Doilea Război Mondial.

„În timpul remorcării crucișătorului Moscova către portul de destinație, nava și-a pierdut stabilitatea din cauza avariilor suferite de corpul navei, ca urmare a incendiului provocat de detonarea muniției la bord. În condițiile unei mări agitate, nava s-a scufundat”, se arată într-un comunicat al ministerului rus al Apărării, preluat de Ria Novosti.

Ucraina a anunțat miercuri seară că a lovit cu rachete și avariat nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, crucișătorul „Moscova”. Consilierul prezidențial Oleksii Arestovici a declarat într-o intervenție pe YouTube că „s-a petrecut o surpriză cu nava-amiral a flotei ruse din marea Neagră”.

„Moscova” este nava care le-a cerut grănicerilor ucraineni de pe Insula Șerpilor să se predea și care a primit în replică celebra înjurătură „Russian warship, go fuck yourself”.

„Moscova” a fost lansată la apă în 1983, sub numele „Gloria”. Armamentul principal de la bordul navei era constituit din 16 lansatoare de rachete Vulkan P-1000.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău