Ministrul Transporturilor de la București | Autostrada Moldovei va fi obiectiv de interes național

  • 16 August 2019 12:24
Ministrul Transporturilor de la București | Autostrada Moldovei va fi obiectiv de interes național

Ministrul Transporturilor de la București, Răzvan Cuc, anunță că Autostrada Moldovei, care va lega Iașul de Târgu-Mureș, va fi obiectiv de interes național. Cucu anunță și că va ține legătura periodic cu asociațiile care militează pentru A8 și va ține cont de părerile lor, informează Mediafax.

Întrebat la Iași când se va construi primul metru de autostradă la Iași, Cuc a răspuns că în zona Moldovei se contruiesc kilometri de autostradă.

Referitor la Autostrada Moldovei, despre care a discutat la Iași cu reprezentanții asociațiilor de profil, ministrul Transporturilor a spus: „au reieșit următoarele lucruri: vom introduce în următorul CSAT și autostrada Marii Uniri ca obiectiv de importanță națională, adică tronsoanele Târgu Mureș- Târgu Neamt, Târgu Neamț - Iasi, Iași - Ungheni, inclusiv podul de peste Prut. Vom păstra legătura, să spunem, o dată la două săptămâni, ne vom întâlni să vedem exact toți pașii care s-au făcut până acum pe aceste obiective. Pentru că eu față de o parte dintre dânșii mi-am luat niște angajamente în luna aprilie când am fost la Iași, pe care le-am respectat ca și termene, dar și dânșii au avut o viziune vis-a-vis de strategia de implementare de care este foarte bine să ținem în momentul în care vom implementa acest obiectiv”.

Potrivit lui Cuc, contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureș - Târgu Neamț a fost semnat pe 9 mai, a fost lansat un parteneriat public privat pentru Târgu Neamț - Iași, fiind depuse patru oferte, iar pe tronsonul Ungheni - Iași, inclusiv podul peste Prut „ceea ce am discutat cu dânșii, ne-am menținut promisiunea, dar au venit și dânșii cu niște variante foarte bune pe care le vom lua în calcul într-o ședință de lucru în perioada următoare, când vor avea disponibilitatea să vină la Ministerul Transporturilor, să discutăm și în Compania de Autostrăzi”.

„Parteneriatul public privat a fost scos pentru mai multe obiective. În momentul în care am văzut că trenează semnarea contractului și începerea lucrărilor pe Ploiești – Brașov, că aici a fost primul parteneriat public privat propus, noi am decis, pentru că România are nevoie de infrastructură și de autostrăzi, ca în acel moment să intrăm în CSAT pentru a declara acest obiectiv de importanță națională și să intre în legislația care reglementează infrastructura critică”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Autostrada Moldovei ar urma să lege Iașul de Târgu-Mureș.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:6,2 m/s
Sun
14
Mon
10
Tue
11
Wed
13
Thu
15

Curs oficial BNM 30 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0000
USD 17.6277 -0.0000
RON 4.0060 -0.0000
UAH 0.6555 -0.0000
RUB 0.2486 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău