Ministrul slovac de Externe Ivan Korčok: „Vom continua să oferim suport, Republica Moldova va rămâne unul dintre recipientele de bază a asistenței pentru dezvoltare”

  • 15 Septembrie 2021 11:27
Ministrul slovac de Externe Ivan Korčok: „Vom continua să oferim suport, Republica Moldova va rămâne unul dintre recipientele de bază a asistenței pentru dezvoltare”

Slovacia a donat Republicii Moldova 10 mii de teste rapide PCR pentru depistarea COVID-19. Donația a ajuns astăzi la Chișinău, zi în care șeful diplomației slovace, Ivan Korčok, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Șeful externelor de la Bratislava a confirmat sprijinul pentru Republica Moldova în lupta cu pandemia de COVID-19, menționând că Slovacia dorește să investească mai mult în economia de la Chișinău.

Vom continua să oferim acest suport și Republica Moldova va rămâne unul dintre recipientele de bază a asistenței pentru dezvoltare. Ajutându-vă pe Dumneavoastră, ne ajutăm pe noi, fiindcă prin efort comun putem să creăm acest mediu propice de afaceri”, a declarat ministrul slovac de Externe.

În timpul declarațiilor de presă, Ivan Korčok, și-a exprimat sprijinul pentru procesul ambițios de reforme anunțat de noua guvernare de la Chișinău, dar și pentru o rezolvare pașnică a conflictului transnistrean, în interesul cetățenilor care trăiesc pe ambele maluri ale Nistrului.

La rândul său, ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, a confirmat că relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Slovacia ar trebui să conțină o dimensiune comercial-economică mult mai puternică decât există astăzi.  Șeful diplomației de la Chișinău își dorește o prezență slovacă mai mare în peisajul economic din Republica Moldova.

Republica Moldova beneficiază de asistență de dezvoltare din partea Slovaciei din anul 2014. Proiectele țin de buna guvernare și aprovizionarea cu apă, precum și renovarea mai multor spitale și școli și dotarea acestora cu echipamente.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău