Ministrul Sănătății: În toate spitalele raionale au fost deschise secții pentru pacienții infectați cu COVID-19

  • 30 Septembrie 2020 11:45
Ministrul Sănătății: În toate spitalele raionale au fost deschise secții pentru pacienții infectați cu COVID-19

În toate spitalele raionale au fost deschise secții pentru pacienții infectați cu COVID-19, iar în prezent circa 70 la sută din paturile destinate acestor bolnavi sunt ocupate.

Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru IP AIS MOLDPRES.

Șeful de la sănătate a precizat că toate raioanele din țară au câte o secție pentru bolnavii de COVID-19. „În prezent avem ocupate 40 la sută din numărul de paturi disponibile pentru copii. La adulți, media pe țară este de 70-75 procente. Însă situația se schimbă de la o zi la alta”, a spus Dumbrăveanu.

Ministrul a precizat că cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dar și cele mai multe instituții destinate tratamentului bolnavilor cu noul coronavirus sunt în capitală. „Deja am discutat pe platforma Direcției de sănătate a capitalei, astfel ca să putem majora numărul de paturi în sistemul spitalicesc”, a precizat oficialul.

Până în prezent, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 52 029 de cazuri, dintre care 38 579 de persoane s-au tratat deja.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău