Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a inspectat comandamentul unificat al trupelor care luptă în Ucraina

  • 09 Noiembrie 2022 08:46
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a inspectat comandamentul unificat al trupelor care luptă în Ucraina

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a efectuat marți o inspecție a postului unificat de comandă al trupelor ruse care luptă în Ucraina și a ascultat un raport despre situația operațională de pe front, prezentat de comandantul acestor forțe, generalul Serghei Surovikin, informează EFE.

Ministerul rus al Apărării a transmis într-un scurt comunicat despre vizita lui Șoigu, care este de asemenea general de armată.

În afară de situația de pe linia frontului, Șoigu a fost informat despre aprovizionarea celor mobilizați, după numeroase reclamații cu privire la condițiile proaste de cazare, lipsa hranei calde și a lemnului de foc pentru încălzire, instruirile de tragere deficitare și dotarea cu arme învechite.

Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, aproximativ 50.000 din cei 318.000 de mobilizați sunt în prezent în misiuni de luptă, în timp ce restul se află în diferite faze de pregătire, transmite Agerpres.

În aprilie, presa occidentală a relatat că Kremlinul l-a numit pe generalul Aleksandr Dvornikov, cu experiență anterioară în Siria, ca primă verigă în lanțul de comandă pentru a conduce campania de război în Ucraina.

Numirea lui Surovikin, 'erou al Rusiei' pentru participarea la războiul din Siria și care a fost implicat în conflictul armat din Tadjikistan și în al doilea război cecen, a fost bine primită de criticii comandamentului militar responsabil pentru operațiunea de război din Ucraina, cum ar fi liderul cecen Ramzan Kadîrov și fondatorul companiei de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

Forțele ucrainene au recucerit aproape 2.000 de kilometri pătrați în cadrul contraofensivei lor din sudul țării, în timp ce în est au eliberat cel puțin nouă orașe în regiunea Lugansk, potrivit surselor din Kiev, notează EFE.

În prezent, Rusia înregistrează doar progrese foarte lente în regiunea Donețk, unde au loc cele mai aprige lupte în zona orașului Bahmut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău