Ministrul român al Energiei, Virgil Popescu: România va rămâne un susținător al R. Moldova și va oferi și pe viitor sprijinul necesar în domeniul energiei

  • 18 Mai 2023 17:28
Ministrul român al Energiei, Virgil Popescu: România va rămâne un susținător al R. Moldova și va oferi și pe viitor sprijinul necesar în domeniul energiei

Ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, a reiterat că România va rămâne un susținător al Republicii Moldova și va oferi și pe viitor sprijinul necesar în domeniul energiei, transmite caleaeuropeana.ro.

Acesta a participat joi la cea de-a șaptea ediție a “Black Sea and Balkans Security Forum”, eveniment dedicat provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre și a Balcanilor, unde a susținut un discurs în cadrul panelului dedicat strategiilor pentru obținerea independenței energetice a Europei.

„Alături de statele din UE, dar și de alți parteneri, prin cooperare am început deja să realizăm proiecte pentru a ne asigura independența și securitatea energetică. Totodată, am transmis că România va rămâne un susținător al Republicii Moldova și vom oferi și pe viitor suportul necesar  în domeniul energiei. Nu ne dorim ca energia să mai poată fi folosită vreodată ca armă de șantaj așa cum s-a întâmplat recent când Rusia a pornit război împotriva Ucrainei”, au fost mesajele principale pe care le-a transmis Virgil Popescu.

Amintim că miercuri premierul a anunțat că Guvernul aprobă un memorandum privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică din România și Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău