Ministrul român al Energiei, Sebastian Burduja: Bucureștiul nu va lăsa R.Moldova fără gaze naturale în această iarnă

  • 15 Noiembrie 2023 08:42
Ministrul român al Energiei, Sebastian Burduja: Bucureștiul nu va lăsa R.Moldova fără gaze naturale în această iarnă

În cazul unor solicitări speciale din partea Republicii Moldova sau a altor state din regiune, România poate activa opțiunea securizată din Azerbaidjan sau cea a importului de gaz lichefiat prin două rute, a declarat ministrul Energiei de la București, Sebastian Burduja, în cadrul unei conferințe de presă, relatează Agerpres.

În condiții normale vom depăși acest sezon rece doar cu gazul pe care îl avem deja și pe care urmează să-l producem în lunile următoare, dacă va fi o iarnă deosebit de grea. Dacă vom avea solicitări speciale din partea Republicii Moldova sau a altor state din regiune suntem pregătiți să activăm o opțiune cu Azerbaidjan, securizată de România din primăvara trecută, prin care avem acces la un miliard de metri cubi”, a menționat oficialul român, citat de Agerpres.

Potrivit lui, dacă nici acea cantitate nu va fi suficientă, România are opțiunea importului de gaz natural lichefiat pe ruta Grecia - Bulgaria - România sau Turcia - Bulgaria - România.

În ultimele săptămâni, ministrul Burduja a făcut mai multe declarații privind sprijinul României pentru Republica Moldova, în situația în care acestea vor avea probleme de alimentare în sezonul rece.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău