Ministrul român al Apărării participă la ședința Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare

  • 14 Noiembrie 2022 10:00
Ministrul român al Apărării participă la ședința Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare

Ministrul român al Apărării Naționale, Angel Tâlvăr, participă marți la Consiliul Afaceri Externe și Comitetul Director al EDA, care are ca principală temă de dezbatere procesul de dezvoltare a capabilităților pentru apărare, transmite News.ro.

”Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, va participa marți, 15 noiembrie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în formatul miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene. Agenda Consiliului va avea ca principal punct de dezbatere procesul de dezvoltare a capabilităților pentru apărare. Astfel, reuniunea va oferi cadrul pentru prima discuție anuală a miniștrilor apărării dedicată acestui domeniu, în linie cu obiectivele Busolei Strategice”, transmite MAE.

În deschidere, miniștrii apărării vor fi informați cu privire la ultimele evoluții operaționale, inclusiv în ceea ce privește noua misiune militară de asistență a UE pentru Ucraina, precum și la stadiul implementării Busolei Strategice.

În cadrul unui prânz de lucru, miniștrii apărării vor discuta situația de securitate generată de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina. La această sesiune a fost invitat să participe și Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, va avea o intervenție prin sistemul de videoconferință.

În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, va participa la ședința Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare (EDA).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău