Ministrul român al Apărării, la reuniunea cu omologii din UE: Este important să sprijinim și Ucraina și Republica Moldova prin Instrumentul European pentru Pace

  • 09 Martie 2023 12:33
Ministrul român al Apărării, la reuniunea cu omologii din UE: Este important să sprijinim și Ucraina și Republica Moldova prin Instrumentul European pentru Pace

Ministrul apărării naționale din România, Angel Tîlvăr, a participat, marți și miercuri, la reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE, care s-a desfășurat la Stockholm, în Suedia, context în care a reafirmat susținerea pentru Ucraina și Republica Moldova, informează un comunicat al MApN remis CaleaEuropeană.ro.

Oficialul român a evidențiat impactul conflictului din Ucraina asupra întregii regiuni a Mării Negre, subliniind nevoia sprijinirii Republicii Moldova în fața amenințării Federației Ruse, prin consolidarea rezilienței.

„Considerăm că acest instrument este extrem de important pentru sprijinirea nu numai a Ucrainei, ci și a statelor expuse din regiunea Mării Negre, precum Republica Moldova. Au fost deja adoptate două măsuri de asistență în valoare de 47 de milioane de euro în beneficiul Guvernului de la Chișinău“, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

Instrumentul European pentru Pace a fost înființat în luna martie a anului 2021 pentru a finanța toate acțiunile Politicii Externe și de Securitate Comune în domeniile militar și de apărare, cu scopul de a preveni conflictele, de a menține pacea și de a consolida securitatea și stabilitatea internațională.

De asemenea, Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate al UE, Josep Borrell, a evidențiat angajamentele operaționale și acțiunile Uniunii Europene în Balcanii de Vest, Republica Moldova și Africa, precum și provocările influențelor străine amplificate de războiul de agresiune al Federației Ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău