Ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, după moartea lui Navalnîi: Nu ar trebui să existe nicio îndoială cu privire la responsabilitatea regimului lui Putin

  • 16 Februarie 17:22
Ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, după moartea lui Navalnîi: Nu ar trebui să existe nicio îndoială cu privire la responsabilitatea regimului lui Putin

Ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a subliniat, vineri, că Aleksei Navalnîi va rămâne un simbol al luptei pentru libertate și pentru democrație, scrie DIGI24.

"Șocată de moartea lui Aleksei Navalnîi. Nu ar trebui să existe nicio îndoială cu privire la responsabilitatea regimului lui Putin. Navalnîi rămâne un simbol al luptei pentru libertate și democrație. Cele mai profunde condoleanțe familiei sale. România este unită cu cei care luptă pentru dreptate și libertate împotriva autocrației", a scris șefa diplomației române, pe pagina sa de X (fostă Twitter).

Și europarlamentarul Dacian Cioloș, fost comisar european din partea României, a vorbit despre moartea opozantului rus.

"Moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi arată că într-o societate condusă dictatorial sistemul te poate ucide fără să răspundă cineva pentru crimă. Dumnezeu să îl odihnească pe Navalnîi, care a avut tăria să îl înfrunte pe Putin până la capăt. Iar cei care susțin discursul putinist în România, Simion și Soșoacă, să aibă decența măcar să nu mai folosească cuvintele "libertate' și 'democrație' în propaganda pe care o vântură într-o țară care și-a găsit cu prețul sângelui drumul spre Vest", a scris Cioloș, vineri, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, vicepreședintele Camerei Deputaților Dan Barna a transmis că "Aleksei Navalnîi a fost ucis pentru că s-a opus tiraniei lui Putin".

"Este încă un moment când dictatorul de la Kremlin își arată disprețul pentru oameni, democrație și orice idee de libertate. Lumea liberă trebuie să fie unită pentru înfrângerea acestui criminal. E mai important acum, ca oricând, să susținem Ucraina pentru că dictatori precum Putin nu înțeleg 'democrația' decât prin eliminarea fizică a celor care îndrăznesc să gândească altfel decât propaganda sa oficială", a precizat Barna, tot pe pagina de X.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit vineri în închisoarea din regiunea arctică unde efectua o pedeapsă de 19 ani de detenție


Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău