Ministrul polonez al justiției a demisionat în urma unui scandal

  • 30 Aprilie 2015 13:24
Ministrul polonez al justiției a demisionat în urma unui scandal

Ministrul polonez al justiției, Cezary Grabarczyk, a demisionat la 29 aprilie ca urmare a unui scandal privind permisul de port-armă pe care l-a obținut fără să treacă de proba de tir obligatorie, transmite Agerpres.

''Premierul Ewa Kopacz a acceptat demisia prezentată de ministrul Cezary Grabarczyk'', a anunțat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Malgorzata Kidawa-Blonska.

Grabarczyk (55 de ani) era în colimatorul opoziției și al media după ce media a relatat săptămâna trecută că ministrul a obținut un permis de port-armă trecând doar un examen teoretic și evitând proba practică menită să dovedească faptul că el știe cum să manevreze un pistol și să tragă cu el.

Nu s-a stabilit în mod clar dacă a fost cerută această favoare și cine se află la originea ei, în cursul formalităților de la sediul poliției din Lodz (centru). De astfel de favoruri ar fi beneficiat și alte personalități, o anchetă fiind în curs de desfășurare.

Grabarczyk a declarat că este nevinovat și și-a explicat demisia prin dorința de a clarifica situația, adăugând în același timp că un ministru al justiției nu poate lucra în timp ce asupra sa planează unele bănuieli, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Demisia ministrului survine într-un an electoral, cu zece zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, cele legislative fiind prevăzute pentru toamnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău