Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a vizitat regiunile istorice Cernăuți și Transcapatia din Ucraina

  • 04 Martie 2018 10:26
Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a vizitat regiunile istorice Cernăuți și Transcapatia din Ucraina

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a solicitat autorităților din Ucraina să modifice articolul din Legea Educației care îngrădește dreptul comunității românești de a studia în limba maternă.

Minoritatea românească din Ucraina din regiunile istorice Cernăuți și Transcapatia este bine integrată și trebuie să aibă mai departe dreptul de a învăța limba română, spune ministrul pentru românii de pretutindeni, care a vizitat în ultimele zile cele două regiuni.

„Atât eu cât și Guvernul României vom depune în continuare toate diligențele ca ei să beneficieze aici, în Ucraina, de toate drepturile pe care le-au avut de sute de ani, în primul rând dreptul de a învăța în limba română, dreptul de a duce mai departe spiritul românismului. Este o prioritate domeniul centenar – pe care îl avem și noi în derulare în cadrul Ministerului pentru românii de pretutindeni – derulăm mai multe proiecte prin care marcăm acest an al Centenarului de care vor beneficia și etnicii noștri din Ucraina. Unul dintre acestea este dorința noastră de a realiza cât mai multe înfrățiri cu localități din Ucraina unde trăiesc etnici români și localități din România”, a declarat Natalia Intotero.

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a vizitat și liceul cu predare în limba română Mihai Eminescu din localitatea Slatina de peste Tisa și s-a întâlnit cu directorii de școli românești, transmite Radio România Actualități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău