Ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu cetățenii moldoveni încadrați în misiunea OSCE din Ucraina

  • 22 Octombrie 2021 11:14
Ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu cetățenii moldoveni încadrați în misiunea OSCE din Ucraina

În cadrul vizitei de lucru la Kyiv, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, s-a întâlnit cu cetățenii Republicii Moldova încadrați în misiunea specială de monitorizare a OSCE din Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

„Am transmis un mesaj de recunoștință celor circa 50 de experți moldoveni, care prin munca lor cotidiană în cadrul acestei misiuni civile contribuie la facilitarea dialogului între părțile implicate”, a spus vicepremierul Nicu Popescu, scrie sursa citată.

Misiunea colaborează cu autoritățile de toate nivelurile, precum și cu societatea civilă, grupurile etnice și religioase și comunitățile locale pentru a raporta cu privire la situația de securitate, inclusiv pentru a documenta presupusele încălcări ale principiilor fundamentale ale OSCE.

În cadrul întâlnirii conaționalii noștri au expus și unele dificultăți cu care se confruntă, acestea urmează a fi soluționate prin intermediul ministerului de externe.

Misiunea specială de monitorizare a OSCE în Ucraina (SMM) a fost desfășurată la 21 martie 2014, în urma unei cereri adresate OSCE de către guvernul ucrainean și a unei decizii de consens a tuturor celor 57 de state participante. SMM este o misiune civilă neînarmată, prezentă pe teren în toate regiunile Ucrainei. Sarcinile sale principale sunt să observe și să raporteze în mod imparțial și obiectiv situația din Ucraina și pentru a facilita dialogul între toate părțile la criză.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău