Ministrul Muncii și Protecției Sociale a prezentat proiectul Regulamentului cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică

  • 03 Octombrie 18:04
Ministrul Muncii și Protecției Sociale a prezentat proiectul Regulamentului cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari a prezentat proiectul Regulamentului cu privire la atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică și modul de stabilire și plată a compensațiilor pentru achitarea facturilor la gaze, electricitate și căldură. Și in acest an compensațiile vor fi alocate prin factură.

Solicitanții vor avea dreptul de a se înregistra în sistemul informațional de vulnerabilitate energetică o singură dată pe an. Datele declarate vor putea fi modificate după cel mult 5 zile de la înregistrarea cererii.

Solicitanții vor putea să se înregistreze individual prin completarea formularului online sau asistat, printr-un formular de hârtie ce urmează a fi depus asistentului social din comunitate. În cerere cetățenii vor include în componența gospodăriei doar persoanele care locuiesc cel puțin 8 luni pe an sau cel puțin 4 luni în perioada rece a anului.

Costurile în perioada rece a anului vor fi repartizate pentru următoarele tipuri de energie: gaze naturale, energie termică, energie electrică, combustibili solizi: lemne sau cărbune.

Responsabilitate pentru corectitudinea datelor incluse în cerere o poartă solicitantul. Regulamentul urmează a fi definitivat după ședința de joi a Guvernului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
9
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău