Ministrul Mediului: „Este esențial să schimbăm percepția societății asupra vânătorilor și pescarilor.”

  • 20 Aprilie 17:30
Ministrul Mediului: „Este esențial să schimbăm percepția societății asupra vânătorilor și pescarilor.”

Astăzi, Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a participat la cel de-al XIX-lea Congres al Vânătorilor și Pescarilor din Moldova (SVPM), unde a transmis un mesaj important către participanți, anunță un comunicat al Ministerului Mediului.

,,Este esențial să schimbăm percepția societății asupra vânătorilor și pescarilor. Prea des, aceștia sunt percepuți ca distrugători ai faunei, când, de fapt, ei au un rol crucial în conservarea și menținerea echilibrului în ecosistemele noastre”, a punctat ministrul Lazarencu.

În context, ministrul a evidențiat importanța consolidării controlului intern în cadrul Asociației Vânătorilor și Pescarilor pentru a contracara activitățile ilegale ce afectează biodiversitatea.

,,Este Important ca Asociația Vânătorilor și Pescarilor să controleze mai bine procesele interne pentru a preveni și a combate orice activitate ilegală ce afectează fauna sălbatică. Doar prin respectarea legislației și a principiilor etice putem demonstra că suntem aliați ai naturii și nu adversarii săi”, a mai conchis ministrul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău