Ministrul Justiției a plecat de urgență la Strasbourg. Care este scopul vizitei

  • 23 Septembrie 2020 18:15
Ministrul Justiției a plecat de urgență la Strasbourg. Care este scopul vizitei

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a zburat la Strasbourg pentru a discuta cu reprezentanții Comisiei de la Veneția despre proiectele de amendamente la Constituția Republicii Moldova (referitoare la sistemul judiciar).

Potrivit agenției de presă INFOTAG, premierul Ion Chicu a comunicat despre aceasta miercuri în cadrul unei ședințe a cabinetului.

El a menționat că acest lucru se datorează deciziei recente a Curții Constituționale, care a respins proiectele de amendamente elaborate de guvern.

"Scopul acestor amendamente este de a realiza o adevărată reformă a justiției. După proiectul a fost aprobat de Comisia de la Veneția și partenerii de dezvoltare, Uniunea Europeană, Statele Unite, și a fost inclus ca una dintre condițiile din acordul de finanțare, ne-am trezit într-o situație în care nu am putut înainta, așa precum am convenit cu partenerii", a spus Chicu.

El a menționat că ministrul Nagacevschi "se află la Strasbourg pentru a găsi o soluție și a continua reforma justiției, care este atât de solicitată și, în același timp, blocată". Premierul se așteaptă ca Nagacevschi să revină, în 2-3 zile, cu o decizie.

"Nu voi comenta deciziile Curții Constituționale, voi spune doar că unele dintre ele, anul acesta, au costat deja bugetul 6 miliarde de lei", a conchis Chicu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău