Ministrul Justiției a avut o întrevedere cu omologul său francez, Éric Dupond-Moretti. Oficialii au avut un schimb de opinii cu privire la decizia recentă a autorităților SUA de a impune sancțiuni oligarhilor Șor și Plahotniuc

  • 22 Noiembrie 2022 10:06
Ministrul Justiției a avut o întrevedere cu omologul său francez, Éric Dupond-Moretti. Oficialii au avut un schimb de opinii cu privire la decizia recentă a autorităților SUA de a impune sancțiuni oligarhilor Șor și Plahotniuc

În contextul participării la Paris, la cea de-a treia ediție a „Platformei de sprijin a Republicii Moldova”, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a întâlnit cu omologul său din Republica Franceză, Éric Dupond-Moretti, anunță Ministerul Justiției.

În cadrul întrevederii, Sergiu Litvinenco a prezentat agenda reformelor din domeniul justiției și, respectiv, dificultățile întâmpinate în procesul de implementare a acestora. „Am discutat și asupra subiectelor ce vizează nemijlocit direcțiile și necesitățile specifice de cooperare pe segmentul justiției cum sunt: semnarea unui Acord bilateral între Franța și Republica Moldova privind recuperarea bunurilor infracționale; realizarea mai multor schimburi de experiență între instituțiile de drept franceze și cele din Republica Moldova, ce țin de activitatea organelor de auto-administrare în justiție, activitatea de investigare a cazurilor, precum și de eficientizare a procedurilor prin intermediul comisiilor rogatorii”, a afirmat ministrul Sergiu Litvinenco.

De asemenea, oficialii au avut un schimb de opinii cu privire la decizia recentă a autorităților SUA de a impune sancțiuni oligarhilor Șor și Plahotniuc, precum și despre inițiativa de a elabora „Legea Magnitsky”, respectiv despre impactul și importanța unei astfel de legi nu doar la nivel național, ci și internațional, se arată în comunicat.

La finalul întrevederii, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a exprimat înalte aprecieri și mulțumiri pentru suportul oferit de statul francez Republicii Moldova. De asemenea, a lansat invitația către ministrul Dupond-Moretti de a vizita Republica Moldova, pentru continuarea și dezvoltarea colaborării pe segmentul justiției.

„Platforma de sprijin a Republicii Moldova”, o inițiativă a Germaniei, Franței și României, este un instrument de susținere a eforturilor autorităților de la Chișinău de a face față provocărilor majore pe care le resimte țara noastră în plan energetic, socio-economic și umanitar, pe fundalul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău