Ministrul italian al Educației a demisionat după ce Guvernul nu a alocat bani pentru îmbunătățirea condițiilor din școli

  • 26 Decembrie 2019 10:49
Ministrul italian al Educației a demisionat după ce Guvernul nu a alocat bani pentru îmbunătățirea condițiilor din școli

Ministrul italian al Educației, Lorenzo Fioramonti a anunțat miercuri seara că și-a înaintat demisia după ce Guvernul din care face parte nu a alocat sumele solicitate de acesta pentru îmbunătățirea condițiilor din școlile și universitățile italiene.

Demisia acestuia este o lovitură la adresa actualului Guvern, în condițiile în care cele două partide aflate la putere au poziții divergente în chestiuni precum Zona Euro sau drepturile migranților.

De asemenea, demisia ministrului subliniază și problemele cu care se confruntă Mișcarea 5 Stele, din care acesta face parte, în condițiile nemulțumirilor la nivel intern față de liderul formațiunii, Luigi Di Maio.

Fioramonti a declarat pentru Reuters că i-a prezentat „demisia irevocabilă” premierului Giuseppe Conte pe 23 decembrie.

Lorenzo Fioramonti a declarat, la scurt timp după formarea guvernului de către Mișcarea 5 Stele și Partidul Democrat, că va demisiona în cazul în care cheltuielile pentru educație nu vor crește cu trei miliarde de euro în cadrul bugetului pe 2020. El a decis să demisioneze după ce proiectul de buget pentru 2020 a fost adoptat luni, fără aceste creșteri în domeniul educației.

„Nu ar trebui să fie nimeni surprins de faptul că un ministru se ține de cuvânt”, a declarat Fioramonti.

Italia alocă 3,6% din PIB pentru domeniul educației, în comparație cu media de 5% în rândul celor 32 de state incluse în ultimul raport în acest sens realizat de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău