Ministrul interimar Pavel Voicu a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat din cadrul MAI al României, Raed Arafat

  • 19 Februarie 2021 16:21
Ministrul interimar Pavel Voicu a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat din cadrul MAI al României, Raed Arafat

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a avut astăzi, 19 februarie, o întrevedere cu pe Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne al României, Raed Arafat, care face parte din delegația venită astăzi la Chișinău, cu ocazia transmiterii ajutorului umanitar din partea României.

În acest sens, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în cadrul dialogului au fost abordate subiecte de interes comun cu privire la cooperarea bilaterală, în special în domeniul situațiilor de urgență și a proiectelor inițiate cu suportul partenerilor din România.

„Ministrul interimar Pavel Voicu și-a exprimat respectul și mulțumirea pentru donațiile oferite de România în perioada de pandemiei. Totodată, conducerea MAI a subliniat importanța colaborării de succes cu MAI al României, datorită căreia, cetățenii din Republica Moldova beneficiază de servicii de urgență calitative”, potrivit comunicatului. 

Oficialii au vorbit despre misiunile aero-medicale de succes, obiectivele de viitor, în special procesul de extindere a proiectului SMURD-2 și etapele care urmează.

Secretarul de Stat, Raed Arafat a transmit un mesaj de salut din partea ministrului afacerilor interne, Lucian Bode și a subliniat că suportul continuu pentru Republica Moldova rămâne o prioritate pentru instituția pe care o reprezintă, în special pe domeniile situațiilor de urgență și creșterea rezilienței, dar și alte acțiuni de consolidare a relațiilor de colaborare.

Pentru realizările obținute în cooperarea bilaterală, suportul oferit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în dezvoltarea proiectelor menite să ajute cetățenii aflați în situații de risc, dar și pentru implicarea personală, profesionalism și deschidere, ministrul a oferit Secretarului de Stat Raed Arafat medalia „Pentru Cooperare”.

La întâlnire au mai participat Secretarul de Stat, Sergiu Golovaci și șeful IGSU, Mihail Harabagiu. 

Astăzi, 19 februarie, la Chișinău au sosit 13 camioane cu produse sanitare necesare pentru combaterea pandemiei, donație în valoare de 48 de milioane de lei moldovenești, oferită de România.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău