Ministrul Infrastructurii, despre pregătirea pentru întreținerea drumurilor în sezonul rece: Unele întreprinderi de stat sunt la un nivel "sub orice critică"

  • 16 Noiembrie 2021 19:33
Ministrul Infrastructurii, despre pregătirea pentru întreținerea drumurilor în sezonul rece: Unele întreprinderi de stat sunt la un nivel

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, s-a întâlnit marți cu directorii companiilor de stat responsabile de întreținerea drumurilor naționale și regionale. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a relatat pe rețelele de socializare.

Oficialul a ținut această întâlnire pentru a fi informat despre nivelul de pregătire a întreținerii drumurilor pentru sezonul rece al anului.

Concluziile ministrului - "nivelul de pregătire a companiilor pentru sezonul rece este de aproximativ 70%", iar unele întreprinderi de stat sunt la un nivel de pregătire "sub orice critică", de aceea el a solicitat în "maxim o săptămână să se facă toate achizițiile necesare și să fie înlăturate toate întârzierile".

"În total, mai este necesar de achiziționat circa 12 mii tone de sare tehnică și circa 24 mii tone nisip/savură. M-am asigurat ca să fie creat un grup de lucru în cadrul căruia să fie parte responsabili ai Administrației de Stat a Drumului, Inspectoratului Național de Securitate Publică și SA Drumuri, astfel ca monitorizarea să fie regulată, iar situațiile să nu fie scăpate de sub control pe toată perioada rece a anului", a scris ministrul.

De asemenea, Spînu a vizitat și Serviciul operativ al Direcției Siguranță și Întreținerea Construcției Rutiere. Ministrul a propus să fie interconectat sistemul de informație cu cel al Inspectoratului Național de Securitate Publică, întrucât comunicarea în situații de urgență să fie cât mai operativă.

"Discuțiile nu se încheie aici. Voi fi cu ochii pe acest proces și urmează inopinat să le fac și câte o vizită ca să văd dacă s-au ținut de cuvânt. Vreau responsabilitate, vreau implicare și receptivitate. Vreau să se demonstreze spirit gospodar pe fiecare porțiune de drum", a scris ministrul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău