Ministrul german de interne laudă cooperarea de securitate cu SUA și Marea Britanie

  • 29 Mai 2017 16:25
Ministrul german de interne laudă cooperarea de securitate cu SUA și Marea Britanie

Relațiile în materie de securitate ale Germaniei cu SUA sunt 'excelente', iar interesele comune cu Marea Britanie înseamnă că ieșirea acestei țări din Uniunea Europeană ar trebui să aibă un impact cât mai redus în ce privește cooperarea de securitate, a declarat luni ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, transmite Reuters.

'Pot să spun doar că, mai ales în domeniul securității, cooperarea transatlantică este de o importanță primordială pentru țara noastră', a afirmat ministrul german, într-un discurs rostit cu ocazia unui simpozion al Oficiului federal pentru apărarea Constituției (BfV, serviciul de informații interne).

'Sunt încrezător că tema cooperării de securitate nu se va afla printre temele cele mai dificile în negocierile legate de Brexit', a declarat de Maiziere, subliniind că 'multe ne unesc în această privință'.

Precizările sale survin în contextul în care șefa guvernului german, Angela Merkel, a provocat surprindere la Washington și Londra după ce a declarat duminică, la un miting, că Europa trebuie să-și ia destinul în propriile mâini, dând de înțeles că SUA, sub conducerea președintelui Donald Trump, și Marea Britanie, după votul pentru Brexit, nu mai sunt parteneri de încredere.

Luni, purtătorul său de cuvânt Steffan Seibert a precizat că dna Merkel este o "atlantistă din convingere profundă", dar consideră că, pentru a menține o relație sănătoasă între Germania și SUA, 'este corect, din punctul său de vedere, să se vorbească deschis despre dispute".

"Vremea în care ne puteam baza pe deplin unii pe alții aproape s-a încheiat", iar "noi, europenii, trebuie să ne luăm destinul în propriile mâini", a declarat duminică, la Munchen, cancelarul german Angela Merkel, după summitul G7 de sâmbătă marcat de tensiuni între președintele american Donald Trump și aliații săi occidentali.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău